05 juli 2008

En lördagkväll...

Nu har jag precis skjutsat maken till fest, det brukar var shots-chockar på den här årligen återkommande festen och sedan vidare till gatufesten. Jag kände inte för att ge mig ut i festvimlet då det regnat nästan hela dagen och rätt småruggigt väder. Det blir nog med partyn denna sommar i alla fall, det är väl tantvarning men jag trivs väldans bra hemma!
Igår kväll plockade jag ut det mesta av fejkhåret... såg ut som en skabbräv i skallen imorse.
Surfade genast in och bokade en tid hos Självfallet. Jag hade tur för när man vill få en tid akut brukar det vara hopplöst trots att det kryllar av salonger.
Blev lite feg och klippte inte så värst mycket men jag törs påstå att det åtminstone kan kallas frisyr igen. Därefter hade en annan frisör på salongen lucka så då hoppade jag till nästa stol och gjorde folieslingor, blandade chokladbruna och blonda. Blev inte så djärvt som det låter men det blev bättre än bara dassigt mellanblont.
Nu ska Marcus baka kladdkaka här hemma :-), sedan blir det mys framför TV:n med barnen. Jag och Ludde ska sova i timmerstugan ute på tomten inatt, den är färdiginredd men står helt outnyttjad. Ludde vill att vi även ska ta med vatten och muggar för tandborstning ute i naturen...


Här kommer receptet på kladdkakan som nu är på väg att röras ihop ute i köket!
... och ett foto på bagaren, här halsar han champagne nyårsafton i Mauritius...fast det var bara barnchampagne!

Tid: 20 minuters jobb + 20 min i ugnen
6-8 portioner
Du behöver:
100 g smöreller margarin
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader.
Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Det kan vara bra att dela smöret i mindre bitar innan så går det fortare. I mikron kan ca 400 W vara lämplig effekt för att det inte ska skvätta smör.
Låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.
Tillsätt mjölet. Tillsätt sist det smälta smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form som man kan smöra och bröa om man vill.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.
När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras.